Besançon : Aktivno sučesništvo s pobunjenicima u Aulneyu i drugdje

Želio sam podijeliti nekoliko gesti suučesništva s pobunjenicima ovdje i drugdje, radilo se o onima koji su razbili nos jednom kontroloru u Clairs-Soleilu (Besançon), o pobunjenicima u Aulney-sous-Boisu i u departmanu Seine-Saint-Denis, koji posljednjih noći uništavaju nešto od onog što ih oslabljuje i guši: Autolib, restorani KFC, policijske stanice, zgrade institucija, urbani namještaj JCDecaux…

Poseban pozdrav za Damiena i druga uhapšenog 7. februara u jednoj okupiranoj kući u Montreuilu, koji se od tada nalazi zatvoren među četiri zida. Između ostalog, ako je on danas u zatvoru to je zbog njegovog navodnog sudjelovanja u velikom požaru radosti u quai de Valmy [Pariz, nap.prev. na tal.] 18. maja prošle godine, kada su pobunjenici zapalili jedno pandursko vozilo. Gesta zbog koje mnoge osobe danas ispaštaju, ali koja nam i dalje grije srce. Kao svaki put kada se svinje u uniformi (zaštitari, kontrolori, panduri, vojnici) napadnu i unište njihov radni alat.

Unutarnji bijes me dakle natjerao da djelujem:

— na desetak bicikli slobodne usluge JCDecaux, na jednom kombiju prijevoza Departmana Doubs, na jednom vozilu rent-a-cara gradilišta LOXAM i na jednom 4×4 velikog buržuja probušene su gume

— razbijena su stakla na jednom vozilu Departmana

— na bijeloj podlozi jedne reklame JCDecaux, čije je staklo razbijeno (hura za casseur koji su ovih dana ponovno na djelu) ostavljen je veliki natpis “Jebeš policiju”.

Svukud pomalo ostavljeni su natpisi na zidovima: “Panduri, svinje, ubojice” i varijacija na temu “Panduri rasisti/silovatelji, ubojice” i jedna “14.02.: idite u pobunu, a ne u kupovinu poklona”.

Protiv pandura i svijeta koji ih štiti, nastavimo širiti plamen pobune!

[translation : Anarhija]

[en français][in italiano]

Ce contenu a été publié dans Srpskohrvatski. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.