Γαλλία: Τοκ τοκ τοκ! Σφυριά: 1 / Αστυνομία: 0

Τη νύχτα της 27ης προς 28ης Ιουνίου, οι τζαμαρένιες πόρτες της δημοτικής επιτροπής του Κλερμόν Φεράν (η οποία βρίσκεται κοντά στο δημαρχείο) σπάστηκαν με τη βοήθεια των σφυριών.

Αυτό το κτίριο αποτελεί την κύρια έδρα επιτήρησης του κέντρου και βιντεοπαρακολούθησης της πόλης από κάμερες, ο αριθμός των οποίων δε σταματά να αυξάνεται μετά από την εγκατάστασή τους εκεί από το 2012. Η επόμενη περιοχή που θα είναι παρόμοιου τύπου είναι αυτή του σταθμού, στα τέλη του 2016. Ο πολλαπλασιασμός αυτών των κατασκευών ελέγχου μαρτυρά ολοφάνερα την σιχαμερή θέληση (καθώς και τη λογική) της εξουσίας να ενισχύσει την υπεροχή της στους δρόμους, για να εκφοβίζει και να καταστέλλει.

Το να χτυπάμε αυτό το μέρος, που βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του Κλερμόν, είναι μια παιχνιδιάρικη ενέργεια που μας γεμίζει χαρά και την οποία διεξάγουμε μέσα στο στόμα αυτών των σκουπιδιών: οι κάμερες σας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας εξαναγκασμός ξεφτισμένος μπροστά στην φαντασία και την αποφασιστικότητα.

Μ’ αυτό τον τρόπο επίσης χαιρετίζουμε και δείχνουμε τη στήριξή μας στην όμορφη επίθεση που συνέβη αυτή τη βδομάδα ενάντια στο κεντρικό κομισαριάτο.*

Επιπλέον, είναι μια επιδοκιμασία αλληλεγγύης προς όλους και όλες αυτούς και αυτές που, την μέρα ή τη νύχτα, ατομικά ή συλλογικά, στο Κλερμόν ή οπουδήποτε αλλού, ακονίζουν το μαχαίρι της εξεγερτικής τους δράσης και περνούν στην επίθεση, όχι ενάντια σε κάποιο νομοσχέδιο ή για κάποια δουλειά, αλλά για μερικές στιγμές και ανάσες ελευθερίας.

Οργή, Πονηριά, Εξέγερση.

——————————
*Αναφορά σε επίθεση με μπογιές στην πρόσοψη του μπατσοκομισαριάτου της πόλης τα χαράματα της 26ης Ιουνίου. Οι κάμερες κατέγραψαν ένα άτομο με καλυμμένα χαρακτηριστικά, το οποίο κατάφερε να ξεφύγει.

μετάφραση από: https://attaque.noblogs.org/post/2016/06/27/clermont-ferrand-puy-de-dome-le-commissariat-souille/

[Traduit par Aegri Somnia]

[en français] [in english]

This entry was posted in Ελληνικά. Bookmark the permalink.