Montreuil : O slučaju zapaljenog vozila 18. maja 2016.

Povodom hapšenja jednog druga u Montreuilu, pod istragom u slučaju zapaljenog pandurskog vozila 18. maja 2016., na quai de Valmy aperitiv “donesi što želiš da bi podijelio” u Condosu, ulica Stalingrad 43 u Montreuilu, u četvrtak 23. februara u 18 sati.

Ovih posljednjih dana, nakon što je četvorica kopiladi pretukla i silovala Thea, prisustovali smo eksploziji mržnje, na ulicama, prema policiji kroz riječi i djela. Paralelno, u utorak 7. februara, panduri istražne policije uhapsili su jednog druga u skvotu u Montreuilu. Zatvorili su ga u zatvor Fleury-Mérogis, gdje se nalazi u očekivanju suđenja zbog “pokušaja ubojstva jednog službenog lica” i zbog “nasilja i nanošenja štete u organiziranoj grupi”. Optužen je za sudjelovanje u napadu na policijsko vozilo u quai de Valmy prošle godine.

Tog dana, 18. maja 2016., u punom jeku društvenog pokreta protiv posla i zakona, panduri su prosjvedovali na Trgu Republike, blindiranog robocop interventnim jedinicama. Organizirani protu-prosvjed je ubrzo postao divlji, susrečući na putu jedno pandursko vozilo. Usred ushićenja mase i “svi mrze policiju!”, napadnuto je i zapaljeno. Dugo ćemo se sjećati naših osmjeha pri pogledu na tu lomaču. Nažalost, neki prosvjednici i novinari su snimili i proširili snimku maskiranih osoba koje su napale vozilo, i nadasve zbog tih snimki sve je više osoba uhapšeno. U biti, još se sedam osoba nalazi u zatvoru već nekoliko mjeseci, dok su Angel, Brian, Leandro i Thomas pod sudskom kontrolom.

Mi ne tražimo pravdu, kao što ne govorimo o “nevinima” i “krivima”, budući da mrzimo pravdu koliko i pandure i red koji štite. Naprotiv, širimo nered i plamen gdjegod ova prljavština truje naše živote!

Da bi raspravili o svemu tome, predlažemo aperitiv u četvrtak 23. februara 2017. u 18 sati u Condosu, u ulici Stalingrad 43 u Montreuilu (metro Croix de Chavoux ili Mairie de Montreuil). Nakon informativnog trenutka i rasprave o zatvorenom drugu i o slučaju zapaljenog vozila pandura, uslijedit će trenutak druženja. Bit će kao minimalno ponuđena pića, kruh, humus i vegan kolači. Sve po dobrovoljnom prilogu da bi podržali posljednjeg zatvorenika i Kalimera, solidarni fond koji šalje novčanu pomoć, posebno, dvjema osobama zatvorenima zbog ove priče.

Pri prvom, pri drugom, pri trećem zapaljenom vozilu, svima nam se sviđa roštilj pandura!

[translation : Anarhija]

[en français][in italiano]

Ce contenu a été publié dans Srpskohrvatski. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.