Μίσος και δέκα λόγοι για τη στοχοποίηση μιας εταιρείας που προωθεί και διαχέει ηλεκτρισμό και καταστροφή.
Για τις εξεγερμένες και λοιπούς αντιεξουσιαστές που εμμένουν στη συγγραφή ανακοινώσεων, ή και όχι. Ή για το γεγονός πως οι επιθέσεις προσφέρονται προς “επανιδιοποίηση” απ’ το λατρευτό τους “επαναστατικό υποκείμενο”. Αφήνουμε τους ανθρώπους που ποθούν να βρουν την πνευματική τους υγεία να φανταστούν τους εαυτούς τους ως “ενορχηστρωτές” της παρούσας επίθεσης.
Αυτό που εμείς μπορούμε να δηλώσουμε είναι πως μας αρέσει να παίζουμε. Να παίζουμε με την φωτιά. Να παίζουμε, επίσης, με τη ζωή. Μια ζωή ενδιαφερόμενη μοναχά για όλα τούτα τα ηλεκτρικά καλώδια. Καλώδια που επιθυμημούμε να κόβουμε όποτε μας δίνεται η δυνατότητα. Για να μην καταλήξουμε μ’ έναν πυροκροτητή που πραγματικά θ’ ανατινάξει τα κεφάλια μας.
Εν πάση περιπτώσει, είτε μας αρέσει είτε όχι, το πόσο αηδιαστικό περίττωμα αποτελεί ο Eric Vaillant (βλ. τις δηλώσεις του νυν εισαγγελέως της Grenoble σχετικά με τη διακήρυξη για τη φωτιά στο France Bleu Isère). Το κείμενο αυτό αποτελεί την πραγματική “ανάληψη ευθύνης” για την επίθεση στα “οχήματα” της Enedis, η οποία έλαβε χώρα τη νύχτα μεταξύ 12ης και 13ης Ιανουαρίου 2020, στο Seyssinet-Pariset (δίπλα στην Grenoble).
Αν γράφουμε τη λέξη “οχήματα”, είναι διότι κλείνουμε το μάτι στον “αφηνιασμένο δαίμονα” που πυρπόλησε οχήματα της EDF (στμ.: εταιρία παροχής ενέργειας της Γαλλίας με έδρα το Παρίσι)**.
Το κύμα ερευνών το οποίο επηρέασε στα τέλη του Νοέμβρη του 2019 τη Grenoble, τη Fontaine και τη ZAD του Roybon, μας εξοργίζει. Διότι η ευγνωμοσύνη της καταστολής έχει τόσο γενναιόδωρα εξαπλωθεί έπειτα απ’ τις πρώτες επιθέσεις το 2017 (βλ. τις αναλήψεις ευθύνης στο διαδίκτυο). Σχεδόν νομίσαμε πως είχε λησμονηθεί κλεισμένη στους κλιβάνους της κρατικής δικαιοσύνης. Τόσο πολύ, ώστε σύννεφα καπνών εξαπλώθηκαν στην “περιοχή της Grenoble” μέχρι τη φωτιά αυτή.
Ας συνεχίσουν οι επιθέσεις να διαχέονται. Ενάντια σε ό,τι στοχεύει να φέρει μεγαλύτερη άνεση και υλική ελευθερία, αλλά, στην πραγματικότητα, παράγει ολοένα αυξανόμενους υπαρξιακούς περιορισμούς και νοσηρότητα.
Συνειδητοποιώντας τις ιδέες μέσα στα κεφάλια μας.
[Μετάφραση: Ragnarok]