Παρίσ : Η Eiffage στις φλόγες

Η Eiffage στις φλόγες

Εμπρησμός βαν της Eiffage

Η αλληλεγγύη προς τα έγκλειστα συντρόφια μας είναι κάτι το θεμελιώδες. Και ακόμη κι αν αποτελεί μια διαρκή πρακτική που ασκείται μέρα με τη μέρα, μας αρέσει η ιδέα μιας διαθνούς καμπάνιας προκειμένου να τους επαναφέρουμε στο προσκήνιο. Μια αλληλεγγύη που θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από λόγια, κάτι παραπάνω από μπογιές και ανακοινώσεις.

Τη νύχτα μεταξύ 24ης και 25ης Αυγούστου, στο Passage de Lagny, στο Παρίσι, πυρπολήσαμε ένα βανάκι της Eiffage, μιας εταιρείας γνωστής για την κατασκευή φυλακών (και της τεράστιας ανοιχτής φυλακής: εκείνες τις ολοένα και πιο φρουρούμενες κι απάνθρωπες πόλεις).

Η μικρή αυτή δράση αποτελεί απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό, αν τη συγκρίνουμε με δαύτον τον κόσμο της εξουσίας και της εκμετάλλευσης. Επηρεάζει ελάχιστο μέρος της λειτουργίας του, και σύντομα θα λησμονηθεί. Όμως, δεδομένου επιπλέον του γεγονότος πως η Eiffage χτυπιέται συχνά, είτε στο Παρίσι είτε αλλού, αυτό που μετράει για εμάς είναι η απόφαση ν’ αρνηθούμε τη συνθήκη αυτή, να δράσουμε με τα δικά μας μέσα, να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στους υπολοίπους πως υπάρχει η δυνατότητα. Αν αγωνιζόμαστε για κάτι, είναι για αξιοπρέπεια.

Αλληλεγγύη με τα αναρχικά συντρόφια που βρίσκονται έγκλειστα σε φυλακές διαφόρων κρατών ανά τον κόσμο!

Ειδική μνεία στη Monica και τον Francisco, στη Χιλή.

Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση.

Φωτιά στις φυλακές, σε όσες βρίσκονται υπό κατασκευή, σε εκείνους που τις κάνουν να υπάρχουν.

Αναρχικές/οί

 

[Μετάφραση: Ragnarok]

[en français][in italiano][en español][in english]

Ce contenu a été publié dans Ελληνικά. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.